خط توليد كشك/كشك چيست

کشک چیست ،دستگاه هاي مورد نياز براي راه اندازي خط توليد كشك:

کشک یکی از فرآورده های فرعی شیر است که به روش سنتی از جوشاندن ،تغلیظ و یا خشک کردن دوغی که

پس از کره گیری باقی می ماند و یا از ماست بدون چربی تهیه می شود .در صنایع غذایی تولید کشک با فرآیندهای صنعتی

و به صورت کشک مایع مستقیما از شیر صورت می گیرد.کشک های سنتی مایع از ساییدن و رقیق کردن کشک خشک که

معمولا بصورت غیر پاستوریزه تهیه می گردد تولید می شود. شاید بسیاری از مردم نداند که کشک یکی از مواد لبنی است که

تنها در ایران یافت می شود و در واقع می توان گفت : مانند دوغ تهیه شده از ماست این فرآورده نیز کاملا ایرانی است.

ارزش غذایی:   

کشک با حجم کم خود یک ماده غذایی معجزه آسا است که در بردارنده ی تمام خواص شیر و حاوی کلسیم ،چربی ،نمک ،

پروتئین و نیاسین می باشد. میزان انرژی تولید شده با ۱۰۰ گرم کشک حدود ۱۰۵ تا ۱۱۰ کیلو کالری می باشد که

می توان به عنوان یکی از تامین کننده های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.میزان مواد مغذی

در کشک های مختلف به نوع فرآوری و همچنین شیر یا ماده اولیه آن بستگی دارد مهمترین استفاده درمانی از کشک

پیشگیری از بروز یا پیشرفت پوکی استخوان است.

موارد مورد نیاز برای خط توليد كشك :كشك

۱٫  كشك صنعتی با استفاده از شیر

۲٫كشك سنتی با استفاده از ماست یا دوغ

کشک را چگونه تهیه و تولید کنیم؟

كشك به دو صورت صنعتی و سنتی اماده می شود . در هردو حالت با شیر تخمیر شده یا همان دوغ و یا ماست چربی را

می گیرند و می جوشانند تا غلیظ  و در نهایت بسته به نوع فرایند ممکن است حتی ان را خشک کنند .

در پروسه صنعتی کشک به دو صوررت تهیه می شود در یک حالت کشک خشک شده ساییده می شود

و باکمی اب مخلوط می شود و تا به درصدی از رطوبت برسد به ان نمک اضافه میکنند پاستوریزه میکنند و

در شیشه یا کیسه های پلی اتلین میریزند و وارد بازار میکنند .

از نظر طعم و میزان رطوبت ترکیب های کشک تهیه شده روش های مختلف وتفاوت های جزیی دارد .

 

نگه داری کشک :  خط توليد كشك

از نظر دمایی توصیه می شود کشک  حتما در یخچال نگه داری شود بسته به نوع کشکی استفاده می کنید،

اگر کشک پاستوریزه در شیشه خریداری می کنید بعد از باز کردن حتما باید در یخچال نگه داری کنید .

حتی بهتر است قبل از خریداری هم در یخچال باشد .

اگر کل کشک را استفاده نمیکنید قاشقی که به کشک زده می شود باید کاملا خشک و تمیز باشد .

زیرا کشک یک محصول غذایی غنی از مواد مغذی است و درصد رطوبت ان برای رشدبسیاری از میکرو

ارگانیسم ها مناسب است و به راحتی الوده  می شود.

تکنولوژی تولید:

• دریافت شیر: نمونه برداری یا آزمایش ، توزین، صاف کردن شیر در محلی نسبتا مجزا از خط تولید که حجم آن متناسب با ظرفیت تولید باشد.
• جدا کردن چربی از شیر توسط چربی گیر
• شیر بعد از پاستوریزه شدن در دمای مناسب به ماست تبدیل می شود.
• ماست ترش بدون چربی را تا نقطه جوش حرارت داده، سپس سرد کرده و آبگیری می کنیم
• بعد از افزودن نمک در دیگ دو جداره استیل به مدت نیم ساعت در دمای ۶۵ درجه سالم سازی می شود.

بسته بندی:

بسته بندی کشک مایع : کشک آماده شده و پاستوریزه در ظروف مناسب و مجاز بسته بندی و آماده فروش می شود.
بسته بندی کشک خشک :کشک مایع اماده شده در گرمخانه یا تونل های پخت در دمای مناسب خشک می شود و

پس از آن که رطوبت به میزان لازم رسید بوسیله ی آسیاب پودر شده و در ظروف مناسب بسته بندی می شود.

 

 دستگاه های خط تولید کشک :

  1. دستگاه کشک ساب
  2. دستگاه پرکن خطی سیلندری
  3. دستگاه پرکن ظروف جار 
  4. لیبل پشت چسب زن