پركن عسل

نحوه تولید عسل و دستگاههاي مورد نياز خط توليد عسل:

راه اندازی خط توليد عسل ( پركن عسل صنعتي) و بسته بندی عسل یکی از بهترین راه هايي است که می‌توان به کمک آن یک منبع درآمد

پایدار برای فرد یا خانواده به وجود آورد. خوشبختانه عسل یکی از موادی است که امکان فاسد شدن آن وجود ندارد و ميتوان

در هر دمايي آن را نگهداري كرد و آن را برای مدت زمان زیادی در  بسته بندی نگاه داشت. از طرف دیگر روند تولید این محصول پیچیدگی چندانی نداشته

و فرد می‌تواند با سرمایه کم، حجم بالایی از آن را تولید کند. وجود یک پركن عسل صنعتي مناسب می تواند به شما کمک زیادی در بسته بندي

با كيفيت و سرعت توليد محصول انجام دهد.

نکته‌ای که در اینجا وجود دارد این است که راه اندازی خط توليد عسل و بسته بندی آن نیاز به چند دستگاه

بخصوص دارد که تأمین آنها نیاز به سرمایه گذاری دارد.

برای آشنایی بیشتر با این فرایند مطلب ما را تا انتها مطالعه کنید.

خواص عسل :

عسل مایعی شیرین است، که توسط زنبورها از شهد گلها بدست مي آيد.

عسل از لحاظ رنگ و شفافیت طبقه بندی می شود، مانند عسل کهربایی طلایی رنگ

که اغلب مقداری قیمت بیشتری از انواع تیره خود دارد، عطر و طعم خاص عسل،

با توجه به نوع گل هایی که از آن شهد به دست آمده است، متفاوت است.

خواص عسل

هر دو نوع عسل خام و پاستوریزه در دسترس همگان وجود دارد.

عسل خام به طور مستقیم از موم جدا شده و بسته بندی می شود و البته به همان میزان حاوی مقدار کمی مخمر، موم و گرده خواهد بود.

این باور وجود دارد که مصرف عسل خام به بيماران به حساسیت کمک می کند.

عسل پاستوریزه شده گرما داده شده است و ناخالصی های آن گرفته شده است.

عسل حاوی مقدار زیادی موادی مانند مونوساکاریدها، فروکتوز و گلوکز حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد قند می باشد که

شیرینی آن را فراهم می کند. عسل همچنین از ویژگی های ضد عفونی و ضد باکتریايی برخوردار است.

علم پزشکی مدرن در صدد است تا از عسل در بهبود زخمهای مزمن و مبارزه با عفونت استفاده کند.

فرآیند تولید عسل:

برداشت سرپوش مومی اولین مرحله از فرآیند تولید عسل طبیعی است که شامل برداشتن

لایه نازک موم از روی سلول های موم عسل است که این لایه ی نازک جلوی ریزش عسل به خارج موم را می گیرد .

پس از آن فرآیند جداسازی ترکیب موم و عسل از یکدیگر صورت می گیرد که این فرآیند را با استفاده از فشار زیاد

تحت نیروی گریز از مرکز انجام می دهند و در آخر نیز عملیات بسته بندی انجام خواهد شد.

پركن عسل صنعتي اتومات و نيمه اتومات

شرایط نگهداری عسل:

سعی کنید هميشه عسل تازه تهیه کنید. چه عسل­های بسته­ بندی شده و چه عسل­هایی که به طور مستقیم

از کندوداران می­خرید، در صورت تازه بودن ماندگاری کیفی بیشتری خواهند داشت. عسل­ خالص و با کیفیت

معمولاً دچار فساد میکروبی نخواهد شد. عسل به دلیل غلظت­ بالای قند، یکی از مواد غذایی است

که به طور طبیعی محیط مناسبی برای رشد اغلب میکرو ارگانیسم­ها نخواهد بود

همچنین عسل­های با کیفیت، دارای ترکیبات ضد میکروبی می­باشند. برخی میکروب­ های قند دوست

در صورت عدم رعایت شرایط نگهداری عسل و بسته بندی ممکن است باعث فساد آن شوند.

گام های مختلف در خط تولید و بسته بندی عسل:

۱_ جداسازی از موم :

به طور کلی عسل از موم را باید جدا کرد . برای استفاده از عسل داخل هر سلول از این موم ها باید لایه

نازکی مومی شکل را که مانند سرپوش روی هر سلول قرار دارد از آن جدا کرد.

این لایه ها باید برداشته شوند تا بتوان عسل را از موم اصلی خارج کرد.

این کار از طریق یک دستگاه جدا كننده بصورت کاملا مکانیکی انجام می گیرد كه به دستگاه استراكتور معروف مي باشد.

دستگاه استراكتور به دو صورت شعاعي و ستاره اي ساخته مي شود كه دستگاه ستاره اي در يك جهت مي چرخد اما در دستگاه

شعاعي به دليل چرخش در هر دو جهت بايد قسمت بالاي شانه در جهت ديواره دستگاه قرار گيرد.

۲_ استخراج عسل :

در این مرحله شانه هاي موم  داخل استخراج کننده قرار می گیرد تا به وسیله ی نیروی گریز از مرکز کاملا فشرده شده و عسل از موم جدا شود .

۳_ فیلتر کردن :

در این مرحله هر باقی مانده از موم زنبور عسل و هر ناخالصی که به جا مانده را جمع آوری می کند

و عسل را کاملا پاک در اختیار مشتریان قرار می دهذ. در مخزن رسوب عسل رسوب کرده و هوا به صورت حباب های کوچک

روی سطح آن تشکیل یک لایه از کف را می دهند که در پایان این فرآیند حذف می شود .

عبور از صافی می توان جایگزین بر عمل ته نشین شدن باشند.

این روش غالبا در کارگاه های بزرگ انجام می شود پس از تصفیه،  آماده مصرف مستقیم مخلوط  شدن با محصولات دیگر است.

۴_ رطوبت گیری :

میزان رطوبت عسل عمدتا مهمترین عامل تعیین کیفیت آن به شمار می رود چرا که بر مدت زمان نگهداری

و خصوصیتهای فرآیند آن تاثیر می گذارد . رطوبت گیری با دستگاه هایی حاصل می شود که در آن ها

عسل به طور مداوم در معرض یک رطوبت گیر قدرتمند قرار دارد که خود این عمل منجر به کاهش سریع رطوبت

نسبی بودن استفاده از گرما می شود.

۵_ بسته بندی :

هنگامی که عسل از طریق حذف هوای اضافه تمیز می شود آن را می توان به مخازن بزرگ برای خودش یا ذخیره سازی دراز مدت منتقل کرد.

ریختن عسل در بطری های مورد نظر صورت مي گيردو توسط دستگاه های پركن عسل صنعتي مخصوص انجام می شود

و سپس به قسمت بسته بندی نهایی ارسال می گردد.

پركن عسل با دستگاههاي اتومات و نيمه اتومات ارزان در مشهد

دستگاه هاي لازم براي خط توليد عسل:

سيستم جدا سازي موم از عسل و مخزن ذخيره:

براي راه اندازي خط توليد عسل در ابتداي راه نياز به دستگاه جداسازي موم از عسل( استراکتور) داريم.

دستگاه استراکتور عسل را از موم جدا میکند یعنی عسل را با موم داخل دستگاه می گذارند و دستگاه آن را جداسازی می کند

در گام بعدي  باید فرآیند تصفیه و استخراج عسل و جدا کردن کامل باقیمانده موم از عسل را انجام داد.

ابتدای تصفیه عسل از روش ته نشینی استفاده می‌شود. این روش به این صورت است که عسل برای مدت زمان زیادی در یک مخزن

بزرگ نگهداری می‌شود و به آن اجازه داده مي شود که حباب‌های هوا از آن خارج شوند. با انجام این کار یک لایه کف مانند بر سطح

عسل تشکیل می‌شود که با ابزارهای مخصوص آن‌ها را جدا می‌کنند.

در روش‌های سنتی ممکن است از تورهای پارچه‌ای و یا تورهای فلزی مخصوص استفاده شود که تنها اجازه عبور عسل را می‌دهند.

اما اگر به فکر راه اندازی یک کارخانه بسته بندی عسل هستید دستگاه‌های مخصوصی برای تصحیح عسل وجود دارد که می‌توانید

از ظرفیت آنها برای انجام این کار کمک بگیرید.

دستگاه شيشه شور:

شيشه شور بطري هاي عسل

قبل از عمليات پركن نياز به شست و شوي و ضدعفوني كردن شيشه هاي مورد نظر مي باشد.

كه شيشه ها از دستگاه شيشه شور و خشك كن عبور كرده و آماده براي پر شدن توسط دستگاه

پركن مي شود.

دستگاه  پركن عسل نیمه اتومات يا تمام اتومات براي خط تولید عسل.

براي راه اندازي خط توليد عسل،فراز صنعت دستگاه هاي مختلفي براي توليد كنندگان عزيز فراهم كرده است.

دستگاه هاي پركن عسل صنعتي شامل: پركن تك نازل يا دو نازل سيلندر پيستوني ،دستگاه پركن خطي تمام اتومات ۸ نازل يا ۴

نازل  مواد غذايي مي باشد كه توليد كننده عزيز بسته به بودجه و خط مورد نياز خود جهت افزايش راندمان توليدات خود

مي تواند تجهيزات را خريداري كند.

دستگاه پركن تك نازل عسل:

پركن عسل تك نازل همراه با مخزن و ميكسر براي خط توليد عسل در مشهد

براي راه اندازي خط تولید عسل در حجم اندك و كارگاهي و يا خانگي مي توان از دستگاه پركن تك نازل عسل استفاده كرد . به علت چسبندگي مواد

بايد دستگاه پركن تك نازل مجهز به گرمكن و ميكسر باشد تا در هنگاه تزريق مواد سرد نشود و عمليات تزريق متوقف نگردد.

دستگاه تك نازل مجهز به مخزن ۵۰ ليتري و گرمكن مي باشد كه مي توان دستگاه را بدون مخزن هم تهيه كرد و 

بصورت مجزا به مخازن خود متصل كنيد .دستگاه پركن تك نازل هم به صورت پدالی و  هم تایمردار می باشد.
كاركرد دستگاه بدون نياز به برق و فقط از طريق باد انجام مي شود كه اين خصوصيت باعث كاهش قيمت دستگاه

مي شود.تمام قطعات استفاده شده در پركن از استيل مي باشد.

دستگاه پركن تك نازل در حالت كلي قابليت پر كردن از حجم ۵۰ گرم تا ۲ ليتر را دارا مي باشد كه براي پركردن عسل عموما از ۲۵۰ گرم 

تا ۱ كيلو گرم مي باشد مي توان از اين دستگاه استفاده كرد.

عموما توليدي هاي كوچك يا خانگي به علت هزينه ي پايين دستگاه، نگهداري آسان و راحت از اين پركن استقبال گسترده اي كرده اند.

دستگاه پركن خطي ۸ نازل يا ۴ نازل مواد غذايي:

دستگاه ديگر براي خط توليد عسل يا هر گونه مايعات غليظ پركن اتومات خطي مواد غذايي مي باشد كه در دو نوع پركن خطي ۴ نازل 

و پركن ۸ نازل ساخته مي شود كه بر اساس راندمان توليد و سرعت محصول ،توليد كنندگان امكان سفارش دارند

 دستگاه پركن خطي عسل صنعتي داراي يك مخزن ۱۸۰ ليتري دو جداره براي ثابت نگه داشتن دماي محيط است.

اين پركن قابل استفاده براي انواع مايعات غليظ خوراكي يا مواد آرايشي و بهداشتي مانند : عسل ،مربا، سس و …مي باشد.

پركن عسل خطي 8 نازل اتومات براي خط توليد عسل در مشهد

خصوصيات دستگاه پركن خطي عسل صنعتي:

  • تنظيم حجم تزريق دستگاه از ۲۵۰ گرم تا ۱ كيلوگرم از طريق صفحه مانيتور.
  • استفاده از ۸ سيلندر براي پركردن، به دقت±۱۰ گرم و داراي ۸ هد دربند پنوماتيك.
  • داراي كنترل سطح اتومات
  • اسكلت دستگاه تمام استيل و بدنه دستگاه استيل ۳۰۴ استفاده شده است.
  • امكان تغيير تعداد نازل ها بسته به نياز مشتري.

دستگاه لیبل زن اتومات.

چاپ لیبل با طراحی منحصر بفرد میتواند برای جذب مشتری و انتخاب محصول شما در بازار رقابت که با تنوع صدها طرح و

رنگ مختلف وجود دارد بسیارموثر و مفید باشد.
چاپ لیبل علاوه بر جاذبه بصری باید نیاز مخاطب برای اطلاع از محصول و ویژگی ها را نیز برآورده سازد .

ليبل اتومات براي خط توليد عسل

دستگاه ليبل فراز صنعت براي برچسب زدن بر روي ظروف استوانه اي ، كتابي ،شيشه ،پلي اتلين، انواع گالن و ظروف

PET در مصارف غذايي،شيميايي و بهداشتي قابل استفاده مي باشد.

دستگاه شیرینگ پك اتومات يا نيمه اتومات.

بسته بندي جزء لازم و ضروري يك محصول است كه شناساندن و نگهداري محصول از كارخانه تا توزيع و رساندن

دست مشتري را برعهده دارد.

بسته بندی ضمن تأمین حداقل اثرات اقتصادی و زیست محیطی، نیازهای محصول را برآورده می کند.

بسته بندی خوب از مواد مناسب در ساختار خود استفاده می کند. هرگونه خلل یا غفلت عمدی و سهوی

در تدوین اهداف بسته بندی، موجب خلق اقتصادی کاذب و افزایش خطاهای سیستمی می گردد. بسته بندی به

شيرينگ پك نيمه اتومات براي بسته بندي عسل صنعتي

افزایش شناخت برند کمک می کند. به محض اینکه مشتری بسته را مشاهده کرد، می تواند بلافاصله آن را با شرکت یا

برند ارتباط دهد. خلاقیت در بسته بندی به افزایش سود و منافع راهبردی شرکت کمک می کند و شرکت ها با هدف جلب

توجه مشتری، برآنند تا طراحی منحصر به فردی را به بسته محصولات خود ارائه داده و به اهداف بسته بندی نائل آیند.

براي بسته بندي مواد غذايي شركت فراز صنعت دو دستگاه خود شامل دستگاه شيرينگ پك تمام اتومات و دستگاه

شيرينگ پك نيمه اتومات و يا دستگاه شيرينگ كفي دار خود را معرفي مي كند.

 

فيلم دستگاه پركن خطي مواد غذايي ۴ نازل و ۸ نازل اتومات:

فيلم دستگاه پركن نيمه اتومات براي ظروف ۵۰ گرم تا ۲ كيلوگرم مواد غذايي و مواد شيميايي:

فيلم دستگاه ليبل اتومات مربا :

فيلم دستگاه شيرينگ پك اتومات: